Weerbaarheidstraining Hardenberg

Vragen over de weerbaarheidstraining?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

  [contact-form-7 id="16845" title="Bel mij terug"]

  Weerbaarheidstraining waarom? daarom!

  weerbaarheidstraining kind

  Kind onder druk

  Wat maakt dat er zoveel ouders hulp vragen door hun kind aan te melden bij Stavast coaching voor een weerbaarheidstraining?
  De grootste oorzaak is dat kinderen enorm onder druk zijn komen te staan. Zij krijgen klachten als buikpijn, hoofdpijn, last van ontlasting vast houden en gaan niet graag naar school en verzuimen veel. Kwetsbare kinderen dus met een laag zelfbeeld en weinig tot geen zelfvertrouwen. Er komt niet alleen veel op hen af via de multimedia zoals hun smartphone of laptop. Kinderen moet ook steeds jonger hun standpunt of houding bepalen tegenover allerlei zaken die lang niet altijd van belang zijn of horen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Ook door relationele problemen in het gezin moeten kinderen kiezen of raken betrokken in een loyaliteitsconflict. Kinderen die zo uit balans zijn omdat hun thuis niet veilig is, verwaarlozing en mishandeling zijn dan helaas bekende verschijnselen.
  Naar trainingen…

  Weerbaar tegen pesten

  Pesten en pestgedrag is één van de grootste problemen en oorzaken van kinderen die depressief raken of zichzelf terug trekken.
  Naar trainingen…

  Beter in je vel

  De weerbaarheidstraining van Rots en Water helpt kinderen door gerichte oefeningen. Hierdoor komen ze beter in hun vel te zitten. De psycho-fysieke oefeningen helpen kinderen om zich bewust te worden van hun lijf en wat zij spannend vinden. Deze bewustwording helpt hen om zich beter staande te houden in bedreigende situaties, zoals bij agressie of pesten. Door groepsgesprekken en samen terug te blikken op wat zij ervaren tijdens de oefeningen leren zij er ook over te praten en er woorden aan te geven.
  Meer over rots en water…

  Mentaal weerbaar en sociaal handiger

  De Rots en Water methode omvat 8 lessen van 5 kwartier. Uw kind leert door de veelal speelse oefeningen mentaal weerbaar te worden en deze weerbaarheidstraining helpt hem/haar in groepen zich sociaal handiger op te stellen.
  Meer over rots en water…

  Weerbaarheidstraining Hardenberg Ommen Gramsbergen

  weerbaarheidstraining aan kinderen

  Kinderen van 6-18 jaar

  De training vindt plaats in groepen van 10 kinderen, in de leeftijd variërend van 6-12 en 13-18 jaar.
  Naar trainingen…

  Weerbaarheidstrainingen in Hardenberg

  Ook in Hardenberg / Ommen en Gramsbergen worden er in 2018 weer diverse weerbaarheidstrainingen gegeven. De locatie van de training is vaak in het speellokaal van de school. Zie website voor meer info.
  M.i.v.de meivakantie worden er ook weer zeilkampen georganiseerd voor kinderen die extra steun en begeleiding nodig hebben.
  Op deze Ketelbinkieszeilkampen kunnen er max. 2 kinderen mee.
  Naar trainingen…

  Doorverwijzingen van scholen

  Veel interne begeleiders van diverse scholen in de regio Vechtdal verwijzen kinderen door  – die geen aansluiting vinden of moeite hebben met sociale situaties – door naar Stavast coaching.
  Ook wordt de weerbaarheidstraining schoolbreed gegeven. Basisscholen kunnen hiervoor subsidie krijgen bij hun gemeente.
  Meer over Stavast coaching…

  Rots en water methode

  De weerbaarheidstraining van Stavast Coaching is volgens de methode Rots en Water. Er is steeds meer vraag naar deze kortdurende weerbaarheidstraining die uw kind op een speelse en praktische manier helpt steviger in de schoenen te staan.
  Meer over rots en water…