Balans in verbinding

Balans in verbinding
17 oktober 2016 Michiel Stolper
kracht in verbinding

Deze week begonnen met de training op drie locaties, nl. Hardenberg, Ommen en Gramsbergen!
De kinderen kwamen enthousiast naar de training en het was een leuke kennismaking met de ouders, al gauw gingen we van start met de basisoefeningen van gronden, centreren en focussen.
Toen opeens de stem van een kind, zomaar plotsklaps door de oefening heen : “Pap ik wil u een knuffel geven! “
Het was even stil, een paar kinderogen ontmoeten vaders ogen.
Twijfel, nee nu niet jongen, teleurstelling ………., zijn gezicht betrok.
Ik twijfelde, toe maar, dit is verbinding, keek naar vader en toen, ontroerend, hij bukte zich en tilde zijn kind op, hij klemde zich aan vader vast, ogen die zich even afsloten van de omgeving.
Daar gebeurde het, nee hier, voelbaar en tastbaar de liefde tussen ouder en kind, groeistof onontbeerlijk voor elk kind dat op weg gaat.
Dankjewel vader en zoon, wat een mooi voorbeeld.

10 Reacties

 1. Babs Broeke 4 jaren geleden

  Jaloe is sinds de rots en water training bewust van haar houding ten opzichte van andere kinderen. Ze kan zich beter aanpassen in de omgang met andere kinderen, is minder dominant en ze kan benoemen wat ze in haar gedrag moet aanpassen om vriendschappen goed te laten verlopen. Het spelen thuis gaat een stuk beter, Jaloe kan zich beter aanpassen (water) en drijft niet alleen maar haar zin (rots) door. Dit zorgt ervoor dat ze minder conflicten heeft en dat ze vaker met plezier met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen.

  De moeite waard!

  Geschreven door de Moeder van Jaloe

 2. Auteur
  Michiel Stolper 4 jaren geleden

  Mijn kind speelt weer met andere kinderen en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.
  Zij slaapt weer rustiger in en is veel meer in balans gekomen,
  In het laatste 10 min. gesprekje met haar juf vertelde ze dat mijn dochter beter in de groep ligt en niet meer overal zo kattig op reageert, heerlijk weer een ontspannen meisje thuis die zich zelf leerde te accepteren!
  Dankjewel Michiel voor deze fantastische training!!
  moeder van Annabeth, groep 5

 3. Auteur
  Michiel Stolper 4 jaren geleden

  Lynn heeft in mei 2017 de cursus rots en water gevolgd.
  Voor aanmelding zagen we een meisje met faalangst/ perfectionisme. Wanneer iets niet liep zoals ze in haar hoofd had, kon ze moeilijk schakelen, wat kon resulteren in een boze bui. Dit kostte Lynn veel energie.
  Nu we bijna een jaar verder zijn, zien we een open Lynn, die er durft er zijn, en die voor zichzelf op durft te komen. De rots in zichzelf heeft ze gevonden.
  Echter is Lynn wat hoog gevoelig, en daardoor kan ze gemakkelijk negatieve dingen aan trekken. Deze vertaalslag is af en toe nog lastig voor Lynn. We kunnen goed met Lynn in gesprek, door doorvragen kan ze zelf met oplossingen komen.
  Juf geeft aan dat Lynn graag bevestiging krijgt of ze het goed doet, ze komt dan ook regelmatig een praatje maken. Gewoon om ze vertellen hoe het gaat, of haar ei kwijt te raken.
  Met name de oefeningen in rots en water, maken de herinnering levendig. Waardoor het beter blijft hangen.
  De toegankelijkheid van jou Michel, maakt dat Lynn zich open durfde te stellen.

  Karlijn (moeder van Lynn)

 4. David en Hendrina 3 jaren geleden

  Onze kids zijn al een paar keer met Michiel wezen zeilen en elke keer weer is het een feest voor ze! Ook in deze herfstvakantie zijn ze een dag wezen zeilen bij windkracht 4 op het Heegermeer! Naarmate ze ouder worden krijgen ze ook steeds meer verantwoordelijkheden en taken op de boot! Ze leren zich concentreren op hun taak, grenzen verleggen als het spannend wordt. En ook leren ze samenwerken, en rekening te houden met elkaar. En elkaar gerust stellen en aanmoedigen/ doorzetten als je taken moet doen die je minder leuk vind: dat hoort er ook bij! Ze genieten enorm van het avontuur van een kampvuur maken, zich samen verwonderen over de mooie natuur. Het enthousiasme en de speelsheid die Michiel in zich heeft is aanstekelijk voor ons als ouders en voor onze kinderen!

  • Auteur
   Michiel Stolper 3 jaren geleden

   Deze kinderen zijn zo open en leergierig. Ik vind het heerlijk om met hen een dagje te zeilen op het Heegermeer en te zien hoe ze gegroeid zijn en hun grenzen naar elkaar al meer aan geven! Maar ook het uitreiken en de ander waarderen, speels en ontspannen. Dat is iets wat nu mooi is om te zien, en voor later belangrijk is als je dit al van jongs af aan leert! Dan zal later blijken het goud te zijn, in je functioneren op je werk, in allerlei relaties, vriendschappen en samenwerkingsverbanden. Je wordt door elkaar in je kracht gezet omdat je rustig met jezelf onderweg bent gegaan en anderen je daarin zijn voorgegaan. Worden zoals je bedoelt bent, uniek!!

 5. Luuk Wiltvank 2 jaren geleden

  Hallo, ik ben Luuk en ik ben 10 jaar. Ik heb met deze training /cursus meegedaan omdat ik snel boos kon worden. Ik vond deze cursus heel leuk vanwege alle uitdagingen en concentratielessen. Nadat ik deze cursus gedaan heb, heb ik geen last meer van snel boos worden. Het is heel leuk en ik adviseer ook mensen die dezelfde problemen als ik had om met deze cursus mee te doen.
  Bedankt Michiel!

 6. Paulien 1 jaar geleden

  Mijn zoon van 6 jaar heeft 2 trainingen (8 lessen per training) afgerond bij Rots- en water. Het doel voor hem was om zijn weerbaarheid te vergroten, zelfverzekerder te worden en hem steviger in zijn schoenen te laten staan. Vanaf de eerste les ging hij met veel enthousiasme heen. Michiel heeft hem snel veilig doen voelen en er was een prettige sfeer in de groep.
  Hij heeft een aantal keren een vriendje mogen meenemen naar de training. Dit vond hij ook erg leuk.
  De meeste SoVa-trainingen worden pas aangeboden aan kinderen als ze in groep 5 zitten. Onze zoon vond het heel spannend om van groep 2 naar groep 3 te gaan. Heel fijn dat hij al met 6 jaar terecht kon bij Rots- en watertraining.
  Hij heeft mooie stapjes in zijn ontwikkeling mogen maken de afgelopen maanden.

  • Auteur
   Michiel Stolper 1 jaar geleden

   Het was een mooie ervaring om met zo’n jong mensje, een jongetje van 6 op weg te gaan. Ik zag hem gaandeweg veranderen. Naar meer openheid en spontaniteit. Hij kwam best wel wat verlegen en terug getrokken op de start v.d. training. De groep heeft hem ook mooi op weg geholpen en gesteund in dit proces. Fijn dat de ouders ook alle vertrouwen hadden in mijn aanpak, begeleiding en hulp met de Rots en Water methodiek.

 7. Rienke 1 jaar geleden

  Onze dochter heeft 2 x 8 sessies van de Rots en Water training gevolgd. Bijzonder om te zien wat/hoe deze training haar heeft laten groeien! Michiel en de rest van de groep hebben haar geholpen steviger in haar schoenen te staan. Ze durft nu een weerwoord te geven en straalt zoveel meer zelfvertrouwen uit waardoor haar plezier in veel dingen groter is geworden!
  Ze heeft de Rots en Watertraining met veel plezier gevolgd! Michiel pakt het op een leuke, enthousiaste, positieve manier aan en weet de kracht van het kind en de groep heel goed te benutten!

 8. Saskia Jansen 1 jaar geleden

  Onze zoon heeft 8 trainingen /groepssessies van de Rots en Water training gevolgd. Van Michiel heeft hij geleerd hoe je voor jezelf kunt op kunt komen en daar heeft hij heel veel aangehad. Zijn zelfvertrouwen is hier toegenomen en hij durft nu ook te zeggen als hij iets niet wil of dat een ander echt moet stoppen. Wij zijn heel tevreden over deze training en we raden het ook een ieder aan. Nog heel erg bedankt Michiel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*