Ketelbinkies zeilkampen een groot succes

8 Reacties

 1. Andre 4 jaren geleden

  Milan, ons ketelbinkie is weer thuis!!
  wat heeft hij het leuk gehad op kamp samen met Michiel, wat is het een goede coach.
  Milan heeft erg veel geleerd van hem, helemaal in combinatie met de Stavast (rots en water) training. Het heeft hem goed gedaan !! Andrea, moeder van Milan.

  • Auteur
   Michiel Stolper 4 jaren geleden

   Het was een heel fijn kamp om samen met Thijmen en Milan een paar dagen op pad te zijn, avonturen beleven op de Friese meren.
   Leren balanceren in een heel nieuwe situatie.
   We hebben veel geleerd van elkaar en veel plezier gehad, met Rots en Water kregen de jongens handvatten om zich staande te houden maar ook om van elkaar te leren op eren mooie open en speelse manier!

 2. Marjan 4 jaren geleden

  Marjan Bosma heeft Sta-vast coaching beoordeeld —
  5 sterren
  20 november 2017 ·

  Zowel Joran, onze zoon en Anniek, onze dochter zijn met veel plezier op Ketelbinkie-kamp geweest. Ze hadden heel wat te vertellen toen ze thuis kwamen… Ze vonden het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken en te leren!!

 3. Lidy 4 jaren geleden

  Onze zoon van 8 is vorig jaar zomer een halve week meegeweest op het zeilkamp met de ketelbinkies.
  Prachtige zeiltochtjes met de zeilboot. Slapen en genieten in de natuur. Er was veel te lachen en te beleven voor hem.
  Het mooiste vond hij dat na een regenbui het kampvuurtje aanblies met behulp van ‘zijn’ luchtbedpomp en de speklapjes lekker konden bakken.
  Al met al was het voor hem een totaal nieuwe ervaring en door de goede begeleiding is zijn zelfvertrouwen en zelfstandigheid gegroeid. Echt een succes.

 4. Karlijn 4 jaren geleden

  Lynn heeft in mei 2017 de cursus rots en water gevolgd.
  Voor aanmelding zagen we een meisje met faalangst/ perfectionisme. Wanneer iets niet liep zoals ze in haar hoofd had, kon ze moeilijk schakelen, wat kon resulteren in een boze bui. Dit kostte Lynn veel energie.
  Nu we bijna een jaar verder zijn, zien we een open Lynn, die er durft er zijn, en die voor zichzelf op durft te komen. De rots in zichzelf heeft ze gevonden.
  Echter is Lynn wat hoog gevoelig, en daardoor kan ze gemakkelijk negatieve dingen aan trekken. Deze vertaalslag is af en toe nog lastig voor Lynn. We kunnen goed met Lynn in gesprek, door doorvragen kan ze zelf met oplossingen komen.
  Juf geeft aan dat Lynn graag bevestiging krijgt of ze het goed doet, ze komt dan ook regelmatig een praatje maken. Gewoon om ze vertellen hoe het gaat, of haar ei kwijt te raken.
  Met name de oefeningen in rots en water, maken de herinnering levendig. Waardoor het beter blijft hangen.
  De toegankelijkheid van jou Michel, maakt dat Lynn zich open durfde te stellen.

  Karlijn (moeder van Lynn)

 5. jessica 3 jaren geleden

  Onze jongens (16 en 13) zijn onlangs een dag mee geweest met Michiel. Een jaar daarvoor hadden ze al kennis gemaakt en een aantal dagen met Michiel opgetrokken om te leren zeilen. De jongens hebben een erg leuke tijd gehad en waren blij om Michiel weer te zien. Ook nu was het volgens hen een heel gezellige dag. Het waaide flink, en dat was best wat spannend. De jongste zei thuis: ‘het is heel fijn dat Michiel heel goed naar mij luistert als ik zeg dat ik ermee wil stoppen, en het is ook altijd heel leuk met hem’. Ze hebben onderweg 12 eieren verorberd met gebakken spek, en als stoere mannen kwamen ze weer thuis. Mooi dat ze op deze manier hun grenzen leren kennen en deze soms ook wat leren oprekken, onder de veilige begeleiding en met steun van Michiel.

 6. Rogier 2 jaren geleden

  Op een prachtige voorjaarsdag monsterden wij aan op de “Bluehorse” voor een geweldige vader-zoon zeildag. Een mooie combinatie tussen het hebben van controle en het durven loslaten. Michiel weet op een speelse wijze hierin de balans te zoeken en daarin de grenzen op te zoeken. Hij combineert dit feilloos met de nodige humor.

  Al met al een prachtige dag en voor herhaling vatbaar!

 7. Auteur
  Michiel Stolper 2 jaren geleden

  Het was weer een heel nieuwe ervaring om nu niet alléén met de zoon maar ook met zijn vader op weg te gaan naar Friesland. J. had als 9 jarige de opwinding in zijn vingertoppen zitten, alles was goed voorbereid en het werd een onvergetelijke dag. Hij praatte eerst honderduit maar werd gedurende de dag rustiger en naar binnen gekeerd. Misschien iets te sterk uitgedrukt maar het werd een genieten samen met vader zonder veel woorden.
  Verbinding door rust en je bewust worden van het unieke samenzijn. Dat is een cadeau zowel voor henzelf als voor mij die dit mocht ondersteunen en faciliteren.
  Dat zoiets gebeurd, heel dichtbij en persoonlijk heb ik als uniek ervaren, fijn dat ik er bij mocht zijn!! Michiel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*