Individuele begeleiding en coaching in de buitenlucht

Individuele begeleiding en coaching in de buitenlucht
12 november 2018 Michiel Stolper

Mijn individuele Rots en Water  traject in het najaar van 2018 was een geweldig ervaring. Michiel is iemand die zorgt voor toegankelijkheid en openheid in de behandeling. Een man waarbij ik me open durfde op te stellen en zo de diepgang op ben gaan zoeken. Samen op zoek naar je zekere zelf, de volwassen sterke persoon die je kunt zijn. Dit aan de hand van gesprekken, metaforen waarbij het buiten zijn en de Rots en Water oefeningen zorgen voor stappen vooruit en in de goede richting.

Ik sta hierdoor meer en meer stil bij mezelf en dat zorgt ervoor dat ik me ook in de praktijk sterker op durft te stellen.

Het was een geweldige ervaring!

En ik ben blij dat ik nu voor eerst kan zeggen: ” Ik heb eindelijk mezelf echt gevonden!”

5 Reacties

 1. Auteur
  Ben 4 jaren geleden

  Mooie training dus, en dat in de buitenlucht! Gaaf, ik overweeg dit ook, maar was eerst wat sceptisch, dankjewel voor je openheid!

 2. Auteur
  Klaas 4 jaren geleden

  Met mijn zoon, “de zoon en vader training” mogen volgen. Heb mogen ontdekken dat ik mijn zoon vrijer kan laten, dat hij ook zijn eigen grenzen kan pakken en ik mij hierdoor bewuster ben geworden van mijn zoon en zijn ontdekkingswereld. Ik wil hem niet meer over beschermen en beklemmen, ik laat hem nu ontdekken! Dit allemaal door dat ik via rots en water oefeningen en praktische voorbeelden heb kunnen leren dat het juist goed is om de situatie en mijn zoon meer los te laten en goed te kijken naar wat mijn zoon nauw eigenlijk allemaal doet.

  Een mooi voorbeeld.

  Wij gingen met z’n tweeën met onze borst over de reling op de brug liggen ( oldemeyer). Dit vond mijn zoon natuurlijk zeer interessant en wilde dit natuurlijk ook gaan doen. Waar ik voorheen direct zijn hand vast zou pakken of nee zou zeggen, heb ik het gelaten en heb ik hem op een veilig manier losgelaten en hem laten ontdekken.

  Mijn zoon ging ons na doen, ging ook op de brug liggen, echter deed dit op zijn eigen veilige manier en bouwde zijn eigen veiligheid in; dit door zeker een meter van de reling of te gaan liggen.

  Michiel heeft me laten voelen en laten zien dat het anders kan en dat je relatie met je zoon hierdoor sterker in plaats van beklemmender wordt.

  Door voor goed te kijken, te oefenen en het te bespreken, ben ik een zekere en sterkere vader geworden. Is onze vader tot en zoon relatie open en frisser geworden.

  Ik ben nu de vader die ik wil zijn, ik ben nu de volwassen man die zijn eigen beslissingen mag maken!!!

 3. Jet 1 jaar geleden

  Wij zijn dankbaar dat er vanuit de “diepte” iets meer opening is gekomen in het contact met onze dochter.

  Na een aantal bijeenkomsten, met veel oefeningen en open contact, is er kennelijk toch zoveel nieuwe bewustwording bij haar gekomen dat ze heeft durven aangeven dat ze wil stoppen met de bijeenkomsten.

  Jammer, maar wij vinden het alleen maar fijn dat ze haar grenzen heeft aangeven.

  Bedankt Michiel, je hebt een belangrijke impuls gegeven en iets op gang gebracht, dat gaan we nu zelf verder afmaken!

 4. Ingrid 1 jaar geleden

  Michiel wat heb je voor onze zoon een fijne training gegeven! Laagdrempelig , uitnodigend, luisterend en adviserend. Met alle geleerde oefeningen, de voorbeelden en de tips en trics is hij enorm gegroeid in zijn eigen ik! En daar zijn wij als ouders alleen maar trots op!
  Dankjewel

  • Auteur
   Michiel Stolper 1 jaar geleden

   Dank jullie wel voor de mooie reactie, het was fijn om ook door middel van een bezoekje bij jullie thuis nog meer met elkaar af te stemmen en te kijken wat hij nodig heeft. Mooi dat we ook zijn basisschool daarbij konden betrekken!
   Dank voor het vertrouwen wat jullie in mijn aanpak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*